De 40 beste openingsdansliedjes voor jouw bruiloft [2023] – Blog door DJBram.nl

De 40 beste openingsdansliedjes voor jouw bruiloft [2023] – Blog door DJBram.nl
23 april 2023 snugger

De 40 beste openingsdans nummers voor 2023

De openingsdans is een belangrijk moment op een bruiloft. Het bruidspaar staat in het middelpunt van de belangstelling en het juiste liedje kan bijdragen aan een romantische en intieme sfeer. Hieronder vind je de top 40 openingsdansliedjes.

 1. “All of Me” – John Legend
 2. “Thinking Out Loud” – Ed Sheeran
 3. “Perfect” – Ed Sheeran
 4. “I Don’t Want to Miss a Thing” – Aerosmith
 5. “A Thousand Years” – Christina Perri
 6. “You Are the Best Thing” – Ray LaMontagne
 7. “Can’t Help Falling in Love” – Elvis Presley
 8. “Marry Me” – Train
 9. “Lucky” – Jason Mraz and Colbie Caillat
 10. “I Choose You” – Sara Bareilles
 11. “Unchained Melody” – The Righteous Brothers
 12. “At Last” – Etta James
 13. “You Are the Reason” – Calum Scott
 14. “Amazed” – Lonestar
 15. “The Way You Look Tonight” – Frank Sinatra
 16. “I Will Always Love You” – Whitney Houston
 17. “You and Me” – Lifehouse
 18. “Truly Madly Deeply” – Savage Garden
 19. “Endless Love” – Diana Ross and Lionel Richie
 20. “Make You Feel My Love” – Adele
 21. “Stand by Me” – Ben E. King
 22. “I’ll Be” – Edwin McCain
 23. “Love Me Like You Do” – Ellie Goulding
 24. “Kiss Me” – Sixpence None the Richer
 25. “Everything” – Michael Bublé
 26. “I’m Yours” – Jason Mraz
 27. “I Choose You” – Ryann Darling
 28. “Tenerife Sea” – Ed Sheeran
 29. “Marry You” – Bruno Mars
 30. “Love on Top” – Beyoncé
 31. “Come Away With Me” – Norah Jones
 32. “Love Story” – Taylor Swift
 33. “What a Wonderful World” – Louis Armstrong
 34. “When I Fall in Love” – Nat King Cole
 35. “Can’t Take My Eyes Off You” – Frankie Valli
 36. “Lost in Japan” – Shawn Mendes
 37. “You Raise Me Up” – Josh Groban
 38. “Better Together” – Jack Johnson
 39. “Dream a Little Dream of Me” – The Mamas & The Papas
 40. “Moon River” – Andy Williams

Of je nu houdt van moderne hits of klassieke liefdesliedjes, deze lijst biedt een selectie van de beste nummers voor jouw openingsdans. Onthoud dat het belangrijk is om te kiezen voor een nummer dat bij jullie als stel past en dat de juiste sfeer creëert voor de rest van de avond. Als professionele bruiloft DJ’s zijn wij ervaren in het samenstellen van de juiste muziek voor elk moment van de avond, inclusief de openingsdans. Neem gerust contact met ons op voor advies en meer informatie over onze diensten.

De top 10 openeningsdansnummers voor 2023

Hieronder vind je de top 10 openingsdansnummers voor 2023, gebaseerd op alle voorgaande bruidsparen.

 1. “All of Me” van John Legend: Dit nummer blijft populair als openingsdansnummer vanwege de liefdevolle en romantische tekst die bij veel bruidsparen in de smaak valt.
 2. “I Will Always Love You” van Whitney Houston: Dit nummer is een klassieker en past perfect bij een sfeervolle en romantische bruiloft.
 3. “Love on Top” van Beyoncé: Dit nummer heeft een up-tempo beat en is ideaal voor een bruidspaar dat graag wil dansen en plezier wil hebben tijdens hun openingsdans.
 4. “You Are the Reason” van Calum Scott: Dit nummer heeft een mooie en emotionele tekst die perfect past bij een bruiloftsfeest.
 5. “A Million Dreams” van The Greatest Showman: Dit nummer is ideaal voor een sprookjesachtige bruiloft en heeft een inspirerende en romantische tekst.
 6. “At My Worst” van Pink Sweat$: Dit nummer heeft een rustige en liefdevolle melodie die perfect past bij een intieme en romantische sfeer.
 7. “Beautiful Crazy” van Luke Combs: Dit nummer is een populaire keuze voor country-liefhebbers en heeft een romantische tekst die perfect past bij een bruiloftsfeest.
 8. “Can’t Take My Eyes Off You” van Frankie Valli: Dit nummer is een klassieker en heeft een vrolijke en dansbare melodie die perfect past bij een retro-thema bruiloft.
 9. “In My Veins” van Andrew Belle: Dit nummer heeft een mooie melodie en een tekst die perfect past bij een bruiloftsfeest dat draait om liefde en verbinding.
 10. “Lost in Japan” van Shawn Mendes: Dit nummer heeft een moderne en up-tempo beat die perfect past bij een bruidspaar dat van popmuziek houdt en graag wil dansen tijdens hun openingsdans.

Conclusie

Er zijn talloze nummers waaruit bruidsparen kunnen kiezen voor hun openingsdans, maar de bovenstaande lijst biedt een selectie van de beste nummers voor 2023. Het kiezen van het perfecte nummer kan een uitdaging zijn, maar met de juiste muziek kan de openingsdans een onvergetelijke ervaring worden voor het bruidspaar en hun gasten. Als DJ is het belangrijk om rekening te houden met de smaak van het bruidspaar en de sfeer van het feest om het perfecte openingsdansnummer te vinden.

Laat een openingsdansmix maken

Om het echt eigen te maken kunnen we samen een openingsdans mix maken. Hierbij gebruiken we een aantal belangrijke nummers voor jullie. Deze mixen wij tot 1 mix. Vaak begint het met een romantisch/slow dance nummer wat vervolgens overloopt in een dansnummer. Zo bouw je de openingsdans perfect op, waarna je op het einde jullie gasten erbij kunt halen. Zo’n opbouw is perfect voor het inluiden van de dansavond. Wij bieden aan om deze openingsdans mix te maken, vraag dit nu aan!

Wil jij een professionele allround bruiloft DJ op je feest?

Wil je een offerte op maat voor jullie trouwfeest? Wij sturen binnen 6 uur een offerte toe. Wij hanteren altijd een simpele all-in prijs.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

WhatsApp WhatsApp ons direct!