De 10 tips voor het kiezen van de beste DJ

De 10 tips voor het kiezen van de beste DJ
24 januari 2017 Djbram1

Bij deze, de checklist met 10 tips voor het kiezen van de perfecte dj jouw feest. Bij een feest hoort een dj. Een dj die alle lekkerste platen naadloos aan elkaar mixt. Een dj die voor iedereen iets kan draaien, en die alle voetjes van de vloer krijgt. Met onze checklist maken we het – hopelijk – een stukje makkelijker om de beste dj te vinden.

 1. Kies een ervaren DJ
 2. DJ die zich muzikaal aanpast
 3. Is het geen ‘platte’ DJ?
 4. Professionele apparatuur
 5. Vervangende DJ
 6. Een heldere all-in prijs?
 7. Is de DJ niet te goedkoop?
 8. Overleg met locatie
 9. Boek op tijd
 10. Loslaten en vertrouwen op keuze

 

1. Kies een ervaren DJ

Het dj zijn is een vak. En in mijn ogen zijn er 2 soorten dj’s:

 • de DJ met eigen stijl die alleen zijn eigen (genre) muziek draait
 • de allround dj die alle genres kan draaien

Draait de dj zijn eigen stijl? Dit hoeft geen probleem te zijn, als al jouw gasten ook van die stijl houden. Het kan zijn dat deze dj alleen techno en house draait, dan kan het voor de dj lastig zijn om over te stappen op andere genres. De (ervaren) allround dj kan zich moeiteloos aanpassen aan alle verschillende genres, zo is draait hij top 40, hip-hop en house voor de jongeren en disco, soul en rock voor de ouderen.

 

2. DJ die zich muzikaal aanpast

Een allround dj past zich muzikaal aan op de bezoekers van het feest. Vaak komt er op een bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest of jubileum een gemengd publiek. Jong tot oud en vrienden tot familie. De dj moet voor iedereen iets kunnen draaien, en hier het liefste ook ervaring in hebben.

 

3. Is het geen ‘platte’ DJ

Je wilt een bepaald feest. Je wilt een beetje kwaliteit. Bekijk of de beoogde dj dit ook biedt. Hiermee bedoel ik: de dj moet er representatief uitzien, de dj moet meer ervaring hebben dan het carnavalsfeest in het dorp, de dj moet een gepast microfoongebruik hebben en de dj moet geen ongepaste muziek draaien.

 

4. Professionele apparatuur

De dj neemt eigen techniek mee? Dat is in veel gevallen fijn. De dj kent zijn eigen apparatuur het beste en hierdoor is de kans op problemen het kleinst. Wel belangrijk is dat de dj professionele techniek meeneemt.

TIP! Basis techniek voor aantal personen. Een vraag kun je via deze link stellen. 


10-50 personen:
geluidsset:2 fullrange speakers (± 400 watt)
lichtset: parren set (4 spots)

50-100 personen:
geluidsset: 2 fullrange speakers (± 400 watt) +  1 subwoofer (± 500 watt)
lichtset: parren set (4 spots) + moving heads (2 spots)

100-150 personen:
geluidsset: 2 fullrange speakers (± 400 watt) +  2 subwoofers (± 500 watt)
lichtset: parren set (8 spots) + moving heads (2 spots)

150-200 personen
geluidsset: 2 fullrange speakers (± 400 watt) +  4 subwoofers (± 500 watt)
lichtset: parren set (8 spots) + moving heads (4 spots)

 

5 Vervangende DJ

Iedereen kan ziek worden, jullie dj ook. Ook al zegt hij van niet. Zorg dat je hier vooraf over na denkt. Overleg met je dj hoe dit gedekt is. De dj show moet een waardige vervanger regelen. Bij DJBram.nl hebben we op de drukste dagen altijd een back-up dj. Op de andere dagen maken wij gebruik van ons netwerk aan (professionele) allround dj’s om een waardige vervanger in te zetten.

 

6 Een heldere all-in prijs?

Zorg dat je een prijs afspreekt waar alle kosten in zitten, of dat je weet wat de opbouw is. De kosten van een dj optreden is afhankelijk van de volgende zaken:

 • het aantal draaiuren
 • techniek
 • opbouw en afbouw
 • reiskosten
 • wachtgeld
 • btw

Wij werken met een all-in prijs, zodat er achteraf geen verrassingen zijn. Je kunt hier direct een offerte aanvragen.

 

7 Is de DJ niet te goedkoop?

Zoals hierboven uitgelegd, er zijn veel soorten dj’s. Er zijn ook veel dj’s die draaien als hobby. Ga goed na wat de roots van de dj zijn. Een erg goedkope dj is wel vaak duurkoop. Heeft de dj wel de juiste apparatuur? En de ervaring om als allround dj op te treden? Het verschil in prijs zit hem vaak in de ervaring en kwaliteit van de dj.

 

8 Overleg met locatie

De dj treed op op jullie gekozen locatie, thuis of buitenshuis. Als het buitenshuis is zal het op een feest- of evenementenlocatie zijn. Of in je tuin natuurlijk. De dj moet met de locatie overleggen om zaken af te stemmen. De volgende punten zijn belangrijk:

 • waar kan de dj laden en lossen?
 • moet de dj trappen op of is de plek lastig te bereiken?
 • is er een geluidslimiet?

Om alles vlekkeloos te laten verlopen is het aan te raden dat de dj bovenstaande zaken afgestemd met de feestlocatie.

 

9 Boek op tijd

Simpel, goede dj’s zullen sneller volgeboekt zijn. Die ene leuke dj kan maar op 1 plek tegelijk zijn. De populaire maanden voor (allround) dj’s zijn: mei, juni, augustus, september en december. Snel vastleggen dus!

 

10 Loslaten en vertrouwen op keuze

Als je alle bovenstaande tips hebt toegepast bij het zoeken van je perfecte dj, dan kun je nog maar 1 ding doen. Loslaten en vertrouwen op je keuze!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je een offerte op maat voor jouw feest? Wij sturen binnen 6 uur een offerte toe. Wij hanteren altijd een simpele all-in prijs.

Vraag direct een offerte aan

1 Reactie

Pingbacks

 1. […] deze, de checklist van DJBram.nl met 10 tips voor het kiezen van de perfecte dj jouw feest. Bij een feest hoort een dj. Een dj die […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

WhatsApp WhatsApp ons direct!